Naukowcy powiedzieli, dlaczego ryż jest zdrowy. Badacze z USA
powiedzieli, że spożywanie z jedzeniem czarnego ryżu może uratować człowiekowi
życie. Chodzi o to , że ten produkt włada unikalnymi właściwościami, on broni
organizm przed onkologią i chorobami serca. Jego zdrowo spożywać z jedzeniem
dla ogólnego podtrzymania tonu organizmu, jako także w nim znajdują się duża
ilość mikroelementów, które są potrzebne organizmu.
Naukowcy mówią, że
specjalna potrzebność ryżu jest powiązana z tym , że on ma w sobie składzie
takie pigment jak antocyjan, dostępny także w czerwonej kapuście, jednak
hodować czarny ryż nie jest łatwo. Dlatego jego nie łatwo znaleźć, jednak to
warto zrobić dlatego żeby dodać zdrowy produkt w swój rejon i dostać całą
potrzebę od jego spożycia. Spożywanie z jedzeniem tego ryżu zdrowo tym, że
poniża się stopień zniszczenia komórek pod działaniem antyoksydantów.
Także
dużo mniej staje się pod ich działaniem ryzyko pojawienia się cukrzycy, raka
czy chorób serca. Na ten czas naukowcy odkryli sposoby które pozwolą dodać do
czarnego ryżu geny, które pozwolą jeszcze więcej podwyższyć zdrowe właściwości
tego produktu. Teraz ulepszony produkt musi przejść testy, podczas których
których naukowcy chcą zrozumieć, w jakim stopniu spożywanie z jedzeniem takiego
ryżu bezpiecznie dla zdrowia. Jeżeli testy okażą się udanymi, to eksperci
zamierzają zacząć hodować także czarny owies, żyto i kukurydzę. Oprócz tego,
czarny ryż chcą hodować w skalach, wystarczających dla masowej sprzedaży
produktu. Wcześniej naukowcy nazwali pięć łatwych zasad dla zdrowia mózgu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz