czwartek, 13 lipca 2017

Naukowe wiadomosci - dlaczego naukowcy polecaja ryz

 



            Naukowcy powiedzieli, dlaczego ryż jest zdrowy. Badacze z USA powiedzieli, że spożywanie z jedzeniem czarnego ryżu może uratować człowiekowi życie. Chodzi o to , że ten produkt włada unikalnymi właściwościami, on broni organizm przed onkologią i chorobami serca. Jego zdrowo spożywać z jedzeniem dla ogólnego podtrzymania tonu organizmu, jako także w nim znajdują się duża ilość mikroelementów, które są potrzebne organizmu.

          Naukowcy mówią, że specjalna potrzebność ryżu jest powiązana z tym , że on ma w sobie składzie takie pigment jak antocyjan, dostępny także w czerwonej kapuście, jednak hodować czarny ryż nie jest łatwo. Dlatego jego nie łatwo znaleźć, jednak to warto zrobić dlatego żeby dodać zdrowy produkt w swój rejon i dostać całą potrzebę od jego spożycia. Spożywanie z jedzeniem tego ryżu zdrowo tym, że poniża się stopień zniszczenia komórek pod działaniem antyoksydantów.

          Także dużo mniej staje się pod ich działaniem ryzyko pojawienia się cukrzycy, raka czy chorób serca. Na ten czas naukowcy odkryli sposoby które pozwolą dodać do czarnego ryżu geny, które pozwolą jeszcze więcej podwyższyć zdrowe właściwości tego produktu. Teraz ulepszony produkt musi przejść testy, podczas których których naukowcy chcą zrozumieć, w jakim stopniu spożywanie z jedzeniem takiego ryżu bezpiecznie dla zdrowia. Jeżeli testy okażą się udanymi, to eksperci zamierzają zacząć hodować także czarny owies, żyto i kukurydzę. Oprócz tego, czarny ryż chcą hodować w skalach, wystarczających dla masowej sprzedaży produktu. Wcześniej naukowcy nazwali pięć łatwych zasad dla zdrowia mózgu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz